onsdag 14 mars 2012

SVT: Från Sverige till himlen

Från Sverige till himlen är det bästa från SVT på länge! Varje avsnitt på 30 minuter visar upp olika religioner och livsåskådningar. Bra frågor, ömsesidig respekt och därför även bra svar. Lärorikt, kort och koncist.

Saxat från programmets sida hos SVT:

"Sverige är rikt på olika livsåskådningar"

Kan verkligen religion hjälpa människor till ett framgångsrikt liv? Och varför slår sig somliga shiamuslimer blodiga under gråthögtiden Ashura? Detta är bara några av alla frågor som får sitt svar när Anna Lindman Barsk är tillbaka med sin hemma hos-serie Från Sverige till himlen.

I Från Sverige till himlen fortsätter programledaren Anna Lindman Barsk sin resa för att möta människor som låter religion och andlighet styra sina liv. För trots att Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder är intresset för andlighet stort.

- Det här är verkligen en fascinerande resa där vi möter mängder av spännande religioner och livsöden. Den här säsongen möter jag bland annat shiamuslimer, katoliker, frälsningssoldater, hinduer, thaibuddhister och en samisk nåjd. Sverige är verkligen rikt på olika livsåskådningar, säger Anna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,



Inga kommentarer: